Lesrooster

Schildercursus Rembrandt Technieken.

Hoe werkten 17de -eeuwse schilders?

Al vroeg in zijn carrière begon Rembrandt te experimenteren met potlood, etsnaald en verf en met licht- en schaduwwerking. Nooit stopte hij daarmee en dat is goed te zien in zijn late werken. Hij gebruikte dikke lagen verf, en soms schraapte hij verf weer weg. Soms maakte hij details helder zichtbaar en andere keren liet hij ze vaag. Aan de hand van een werk van Rembrandt krijg je inzicht in zijn keuzes en technieken.

In deze cursus leer je Rembrandt kennen door tekeningen, etsen en schilderijen te maken met dezelfde technieken die de meesterschilder gebruikte. Je leert wat licht en donker en verschillende diktes verflagen doen. Met moderne middelen proberen we zoveel mogelijk te werken zoals toen, het opbrengen van een onderschildering, de lichte- en donkere partijen, het inkleuren en de hooglichten.

In 6 lessen maakt je een landschap, een schilderij naar levend model en een reconstructie van een zelfportret van Rembrandt. Je werkt met verschillende materialen zoals pen en inkt, bister, etsnaald en watervermengbare olieverf. Je gaat zijn verschillende technieken en stijlen onderzoeken en leert bijvoorbeeld hoe hij contrast en verhoogde verflagen gebruikte. Soms werk je met grove lijnen en een andere keer heel precies.

De cursus wordt gegeven in het ruime atelier van de KunstMaakPLaats waar op veilige afstand van elkaar gewerkt kan worden en waar we zorgvuldig omgaan met de hygiëne voorschriften i.v.m. het coronavirus.

Tijdens de les is er voldoende ruimte voor individuele aandacht.

De cursus, 6 lessen van 3,5 uur, is geschikt voor zowel beginners en gevorderden. Het minimaal aantal deelnemers is 3 en maximum 8 personen. De prijs is €225,00, dit is inclusief materialen en koffie/thee.

Maandagavond 19.00 – 22.30 uur.
groep 1: 22 febr. 1, 8, 15, 22, 29 maart.

Vrijdagavond 19.00 – 22.30 uur.
groep 2: 29 febr. 5, 12, 19, 26 maart, 2 april.

Zondagochtend 13.30 – 17.00 uur. groep 3: 28 febr. 7, 14, 21, 28 maart, 4 april.